Uhapšen osumnjičeni za napad na novinara RTRS-a

Uhapšen osumnjičeni za napad na novinara RTRS-a

Banjalučka policija uhapsila je Miljana Kovača (41) iz Gradiške nakon što je novinar Radio-televizije Republike Srpske prijavio da ga je nepoznato lice vrijeđalo i oštetilo dio opreme za snimanje, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Kovač je, takođe, novinar.

U saopštenju policije se navodi da je "lice čiji su inicijali M.K. identifikovano i lišeno slobode nakon prijave novinara RTRS-a da ga je juče tokom obavljanja dužnosti nepoznato lice vrijeđalo i oštetilo dio opreme za snimanje".

U MUP-u kažu da će uhapšeni biti ispitan na okolnosti izvršenja krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, te izvršenja prekršaja vrijeđanje iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

O svemu je obaviješten dežurni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

"U redovnoj proceduri slijedi procesuiranje pomentuog krivičnog djela i prekršaja", navodi se u saopštenju MUP-a.

Podsjećamo, ekipa Radio televizije Republike Srpske i novinar Nikola Marić, poznatiji kao Nidžo Radoznalac napadnuti su juče u centru Banjaluke. Kovač je ekipu RTRS-a nazvao fašističkom i optužio ih da su saučesnici u ubistvu mladog Davida Dragičevića i nakon toga im oteo i bacio mikrofon.

Članovi grupe Pravda za Davida oglasili su se saopštenjem o ovom incidentu, te negirali svaku umješanost u napad na ekipu RTRS-a.

“Napad na ekipu RTRS nema veze s grupom Pravda za Davida. Važno je reći da je priča koja je objavljena potpuno tendenciozna i netačna. Prvo, Miljan Kovač nije član grupe Pravda za Davida nego je čovjek koji podržava Pravdu za Davida”, rekli su iz ove grupe.

(Izvor: SRNA, Nezavisne novine)

Close