Ultramaratonac Ljubo Trklja krenuo po "Kilometre za Eleze"

Ultramaratonac Ljubo Trklja krenuo po “Kilometre za Eleze”

Ultramaratonac Ljubo Trklja krenuo je jutros u trku dugu oko 50 kilometara, od Gacka do Bileće, kako bi podržao akciju izgradnje kuće za gatačku višečlanu porodicu Elez.

Ljubo Trklja

Trklja je nedavno na svom Fejsbuk profilu objavio da će svaki pređeni kilometar "prodati" za pet konvertibilnih maraka. Prvobitna ideja bila je da sakupi 500 maraka, a da jedno udruženje građana iz Bileće uplati još 500 KM, međutim, ponude koje su pristigle na njegovu adresu veoma brzo su dostigle skoro 2.000 maraka.

Trklja, koji je Bilećanin, ranije je za medije rekao da je već učestvovao u ovakvim akcijama u Srbiji, pa ga je to podstaklo da organizuje nešto slično za porodicu Elez.

"Prethodnih godina sam sa kolegama učestvovao na sličnim akcijama gdje su se prodavali kilometri u dužini od 42 km, što je inače dužina maratona. Pročitao sam negdje o situaciji porodice Elez, i odlučio se za ovaj potez. Već nakon pola sata od moje objave svi kilometri su bili prodani", rekao je Trklja.

Podsjećamo, akciju za pomoć petočlanoj porodici Elez iz Gacka možete podržati pozivom na broj 17763, čime donirate 2 KM, ili uplatom na račun 56201281300241-58 (NLB banka).

Close