Višković bez odgovora da li je i ko letio avionom u vrijeme zabrane

Višković bez odgovora da li je i ko letio avionom u vrijeme zabrane

Nakon što je portal Capital objavio kako Vlada RS kupuje novi avion, jer je onaj postojeći navodno u lošem stanju i kako je ustvrdio premijer Radovan Višković bio prizemljen od 25. maja do 1. septembra ove godine, isti portal je danas ponovo objavio da je avion E7 - SMS, uprkos zabrani, letio u julu i avgustu. No, premijer Republike Srpske Radovan Višković ta pisanja odbacuje.

Radovan Višković (Foto: Direkt)

Ni na naša pitanja da li je avion u periodu zabrane letio i ko se u njemu vozio ne odgovara precizno.

Kazao je da ne zna šta je Capital objavio te rekao da je on letio za Njemačku, ali ne tim avionom.

"Pozdravite te iz Capitala i recite im da nije tačno to što su objavili. Ja sam letio u avionu za Njemačku starom više od 30 godina. To je naš avion koji smo prodali prije deset godina, a koji je u vlasništvu tehničkog remontnog zavoda iz Bratunca i vjerujte mi da sam pretrpio veliki strah iznad Alpi, jer smo naišli na veliko nevrijeme i ne bih želio više nikad nikome da se ponovi taj let. Kad sjednete u avion i kad vam pilot kaže da su se u njemu vozili Pozderci, Izetbegovići, zaista vam nije svejedno i radije bih išao pješke nego u takvom avionu", rekao je Višković.

Na našu konstataciju da očigledno ne govorimo o istom avionu, jer je Capital nabrojao datume i mjesta na koja je sporni avion letio, Višković nije odgovorio, već je insistirao da nam napismeno dostavi podatak od kad do kad avion nije letio.

"Predsjednik je odgovoran čovjek"

Premijer je najavio da će razmotriti mogućnost tužbe novinara i medija koji su objavili da on ne govori istinu.

"Predsjednik nema potrebe da laže, predsjednik je odgovoran čovjek i on vam kaže istinu, a istina je takva kako sam rekao", zaključio je premijer Višković u Trebinju, gdje je večeras otvorio Šahovsko prvenstvo Udruženja penzionera RS.

Close