Višković novinarima: Nisam provjerio Đokićevu diplomu, provjerite je vi

Višković novinarima: Nisam provjerio Đokićevu diplomu, provjerite je vi

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković izjavio je danas u Trebinju da nije provjeravao navode iz medija da je aktuelni ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić u svojoj zvaničnoj biografiji lažno naveo da je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Radovan Višković (FOTO: Siniša Pašalić/RAS)

Višković je pozvao novinarke da provjere Đokićevu diplomu umjesto njega.

„Nit’ sam provjerio, nit’ ću provjeravati, niti imam vremena, ali pozivam vas, radite nešto, provjerajite. Kad vi budete provjerili, objavite, istražujte“, rekao je Višković.

Predsjednik Vlade RS priznao je da on Đokića nije ni birao „po diplomi“, već po stranačkoj pripadnosti.

„Na kraju krajeva, moram vam reći jednu ružnu činjenicu koja je istina. Kad sam, kao predsjednik Vlade, birao ministra Đokića nisam ga birao po njegovoj diplomi, nego on je prijedlog svoje partije i ja sam ga prihvatio kao takvog. Prema tome, njegova diploma, njegovo obrazovanje, da li je ona stečena na ovaj ili onaj način, ja bih volio da, evo, vidim, mnogi su se prijavili da će to istraživati, ja im dajem podršku da istražuju i pozivam ih da počnu od moje diplome, jer su moje diplome već istraživali dok sam branio doktorske teze“, kazao je Višković.

Na pitanje novinarke „Direkta“ da li će sankcionisati ministra Đokića ukoliko se ispostavi da je lagao u svojoj zvaničnoj biografiji, Višković je odgovorio: „Ako bude lažna diploma, biće sankcionisan“.

Podsjećamo, Đokić je već dva mandata ministar u Vladi RS, a prije mjesec dana portal Inforadar otkrio je da njegovo ime nije na evidenciji diplomaca Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Close