Višković u Bileći: Stanje u SP-u neće se odraziti na rad Vlade

Višković u Bileći: Stanje u SP-u neće se odraziti na rad Vlade

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Bileći da se stanje u Socijalističkoj partiji (SP) ni na koji način ne može odraziti na rad Vlade RS i dodao da očekuje da SP probleme riješi u svojim redovima.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković (Foto: Direkt)

Naime, poslanici SP-a u NSRS Maksim Skoko, Andrea Dorić, Goran Selak, Risto Marić i Savo Vulić zatražili su prije četiri dana smjenu predsjednika te stranke Petra Đokića, ali i njegovu smjenu u Vladi RS, gdje obavlja funkciju ministra energetike i rudarstva.

Za Viškovića to nema veze sa radom Vlade.

„To je unutarstranačko pitanje Socijalističke partije i ja očekujem da oni to riješe na svojim organima, a što se tiče nekih refleksija na rad Vlade od toga nema ništa. Vi znate da Vlada ima komotnu većinu. Kako oni donesu odluku mi ćemo tako implementirati“, rekao je Višković.

Na obećanje dato novinarima u Trebinju da će ministar Petar Đokić biti sankcionisan utvrdi li se da je njegova diploma neregularno stečena, Višković je kazao da od toga nema ništa dok on ne vidi dokument koji to potvrđuje.

„To što neko priča, što se piše, ne može biti validan dokument. Za mene je validno šta radi naša prosvjetna inspekcija i šta rade organi RS i ja kao predsjednik Vlade ni od jednog ovlaštenog organa nisam dobio papir da diploma ministra Đokića nije validna. Ja vas pozivam, nastavite to istraživanje, ja ću preduzeti sankciju", rekao je Višković.

U novembru prošle godine televizija N1 je u svom istraživačkom filmu "Mega diplomac" iznijela niz činjenica i dokumenata koji potvrđuju da je "fakultet" na kome su diplomirali srbijanski ministar Nebojša Stefanović i ministar u Vladi RS Petar Đokić u stvari kompanija.

Podsjećamo, sve je počelo nakon što je Inforadar otkrio da se Đokićevo ime ne nalazi na evidenciji diplomaca Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Direkt je nakon toga utvrdio da je Đokić diplomirao na "Megatrend International Expert Consortium Limited" u Londonu. 

Close