Vojin Ćetković: Nikakav incident se nije desio u Nevesinju

Vojin Ćetković: Nikakav incident se nije desio u Nevesinju

Nakon što su pojedini mediji objavili kako su glumci Vojin Ćetković i Dejan Lutkić napustili svečanost u Nevesinju, jer im je navodno zasmetao grb RS, te natpis Vlade RS i Mitrovdanske bitke, danas u se oglasili glumac Vojin Ćetković i reditelj Aleksandar Pejaković demantujući te navode. 

Vojin Cetkovic na probi u Nevesinju

Ćetković je za „Direkt“ rekao da se nikakav incident nije desio u Nevesinju te da natpise nije ni vidio, a kamoli zatražio da se skinu.

“S radošću sam na Mitrovdan ponovo došao u Nevesinje da govorim poeziju povodom dana opštine. Rekli su mi da treba da postanem i nevesinjski kum. Prihvatio sam umjetnički koncept reditelja Aleksandra Pejakovića, ali kada sam saznao da se reditelj povlači, jer u umjetničkom dijelu programa moraju da budu i nekakvi transparenti, odlučio sam da ga podržim i da ne nastupam. Nisam ni vidio te natpise, a kamoli tražio da se skinu. Ja sam podržao umjetnost i s dragim Nevesinjcima koji me zovu kumom nastavio druženje u tom divnom hercegovačkom mjestu", rekao je Ćetković.

On je podsjetio da je zajedno sa Dejanom Lutkićem i Nebojšom Ilićem u Nevesinju već igrao dvije predstave i da je bilo veličanstveno iskustvo.

“Sala je bila prepuna divnih ljudi koji su mi prilazili i govorili  - vi ste naš kum. Svaki put u Nevesinje dolazim s posebnim osjećanjem”, dodao je Ćetković.

Vojin cetković

Fotografije sa probe ustupio nam je Vojin Ćetković)

Pejaković: Plemenitu ideju pokušali da pretvore u skandal

Reditelj Aleksandar Pejaković istakao je za Srpskainfo da je žalosno kako su pojedini politički manipulatori jednu plemenitu umjetničku i patriotsku ideju zlonamjerno pokušali da pretvore u skandal zarad skupljanja jeftinih političkih poena.

"Na poziv opštine Nevesinje i obilježavanje Mitrovdana rado sam se odazvao i na volonterskoj osnovi odlučio da pomognem mnogim čestitim ljudima u tom hercegovačkom kraju da dostojno obilježe godišnjicu mitrovdanskih bitaka. Moj koncept i scenario bili su omaž svim stradalim borcima u Nevesinju. Scenografiju smo na najvišem umjetničkom nivou prilagodili formi memoraijalne akademije, upravo zbog velikog stradanja hrabrih srpskih vojnika koji su odbranili Nevesinje 1992. i 1994. godine na Mitrovdan. Upravo zbog pijeteta prema žrtavma odredili smo da je osnovna boja scenografije bude crna. Neposredno na generalnoj probi memorijalne akademije organizatori su od mene kao autora programa neprijatnim tonom tražili prekrivanje crne pozadine sa još jednim obilježjem Republike Srpske, iako su na bini već stajala obilježja Republike Srpske u vidu ambelma i zastave", istakao je Pejaković za Srpskainfo.

Dodao je da je odlučio da se povuče onog momenta kada je shvatio da ne može da spasi umjetnički program pred TV prenos.

"Dramski umjetnici Vojin Ćetković i Dejan Lutkić koji su rado prihvatili moj poziv da dođu u Nevesinje i da govore poeziju su odlučili da me podrže i rekli ako ja odustajem od režije da ni oni ne žele da učestvuju u programu. Nažalost, uzaludna su bila i moja uvjeravanja organizatorima da će njihovim institiranjem na prekrivanju crne boje na sceni, memorijalna akademija ne samo biti skrnavljena narušavanje sjećanja na stradale borce Republike Srpske, već i osiromašena, jer se sa scene neće čuti djela velikih srpski pjesnika Dušana Vasiljeva i Rajka Petrova Noga", pojasnio je Pejaković.

1 Komentar

Comments are closed.

Close