Vukanović podnio krivičnu prijavu protiv Ćurića, Šarenca i Petrovića zbog zloupotrebe službenog položaja

Vukanović podnio krivičnu prijavu protiv Ćurića, Šarenca i Petrovića zbog zloupotrebe službenog položaja

Narodni poslanik Nebojša Vukanović i predstavnici njegove Liste za pravdu i red u Trebinju predali su danas Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije Momira Šarenca i generalnog direktora Elektroprivrede RS i šefa kluba odbornika SNSD-a u Skupštini Trebinja Luke Petrovića zbog sumnje da su oštetili budžet Grada za 486.000 maraka.

Novac je, bez skupštinske odluke, prebačen na račun Fudbalskog kluba „Leotar“ kako bi mogao da namiri postojeća dugovanja i zaigra u Premijer ligi BiH.

„Budžet nije prćija gradonačelnika Ćurića, pare se ne mogu prebacivati kako naredi Luka, već se moraju poštovati zakoni. Budžet koji je usvojen u februaru ove godine nigdje ne predviđa da se skoro pola miliona maraka prebaci za dugove FK Leotar koje je napravio Luka Petrović dok je bio na čelu ovog kluba. Radi se o školskom primjeru zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja“, kazao je Vukanović na konferenciji za medije.

On je dodao da su od Tužilaštva zatražili da uhapsi spomenuti trojac i uvede im „mjere zabrane“.

„Postoji osnovana sumnja da će spomenuti trojac uticati na svjedoke i nastaviti sa zloupotrebama. Zbog toga tražimo od Tužilaštva da postupi hitno, da ih privede i pritvori. Dok je bio na čelu ovog kluba, Luka Petrović je nezakonito stavio stadion Police pod hipoteku i ostavio dva miliona maraka duga u ovom klubu“, kazao je Vukanović.

On smatra da je najveća odgovornost sada na pravosuđu te najavio da će „prozivati“ i „pratiti u stopu“ tužioce ako ne procesuiraju Ćurića, Šarenca i Petrovića.

„Tužilaštvo ima sve dokaze i mora ih pozvati na odgovornost. Pogledajte kakav je grad. Svaki dan nova afera. Ko je odgovarao za to?“, zaključio je Vukanović.

Close