Zubić: Radmilović imenovana politički, razriješena zbog nedovoljno stručnosti

Zubić: Radmilović imenovana politički, razriješena zbog nedovoljno stručnosti

"Vlada RS je stava da stručnost i ostvareni rezultati u oblasti šumarstva trebaju biti glavni kriterijum za imenovanja vršilaca dužnosti u svim organizacionim dijelovima Šuma RS, a Branka Radmilović je na čelo Centra za gazdovanje kršom Trebinje postavljena politički, bez iskustva u ovoj oblasti, zbog čega je razriješena dužnosti", kaže za "Direkt" Goran Zubić, pomoćnik ministra za šumarstvo i lovstvo. 

Goran Zubić

Zubić navodi da Radmilović prije imenovanja na mjesto v.d. Centra za gazdovanje kršom Trebinje "nije bila radnik JPŠ Šume RS, niti bilo koje druge institucije koja je vezana za šumarstvo".

"Ona je na prijedlog određenih političkih struktura imenovana na to mjesto, bez iskustva u oblasti šumarstva. Prema tome, gospođa Radmilović nije razriješena dužnosti zbog negativnog poslovanja već zbog nedovoljno stručnosti, iskustva i ostvarenih rezultata u šumarstvu i neće snositi nikakvu odgovornost. Koliko je važno da u Šumama budu smijenjeni neuspješni kadrovi, isto tako je važno da budu imenovani kvalitetni rukovodioci sa predhodno navedenim referencama kako bi se unaprijedio rad organizacionih dijelova (gubitaša) i Javnog preduzeća u cjelini", rekao je Zubić za naš portal.

Branko Tasovac, Branka Radmilović

On je dodao da je Branko Tasovac, koji će danas preuzeti dužnost v.d. direktora Centra za gazdovanje kršom Trebinje, diplomirani inženjer šumarstva sa višegodišnjim radnim i rukovodećim iskustvom u oblasti šumarstva i da je zbog toga izabran.

"U predhodnom periodu Tasovac je, uvažavajući specifičnosti područja krša, uspješno rukovodio Centrom za gazdovanje kršom i nije bio razriješen dužnosti direktora zbog lošeg poslovnog rezultata već na lični zahtjev, odnosno podnošenjem ostavke. Trenutno je imenovan kao v. d. direktor do momenta iznalaženja konačnog rješenja", kazao je Zubić.

Kao što je naš portal ranije i objavio, tačno je da je Tasovac prije dvije godine smijenjen na lični zahtjev, ali Zubić je u odgovoru "Direktu" prenebregao činjenicu da je Tasovac, kako je i sam rekao, ostavku podnio upravo zbog toga što je poslovnu godinu završio negativnim rezultatom. Samim tim, njegovo ponovno imenovanje kosi se sa stavom Vlade RS, od prije dva dana, da smjenjuje direktore zbog negativnog poslovanja.

Close