Bilećka opzicija predala krivičnu prijavu protiv Aleksića, Rogana i Bajat

Bilećka opzicija predala krivičnu prijavu protiv Aleksića, Rogana i Bajat

Opozicioni odbornici bilećke Skupštine podnijeli su krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju protiv načelnika Opštine Miljana Aleksića, predsjednika SO-a Srđana Rogana, te sekretarice Skupštine Dragice Bajat, zbog, kako tvrde, zloupotrebe položaja ili ovlaštenja kojim su oštetili Opštinu za 50.000 maraka.

U krivičnoj prijavi, koju su dostavili našem portalu, opozicioni odbornici ustvrdili su da je odbornica Branka Radmilović na posljednjoj sjednici bila u sukobu interesa kada je glasala za nacrt budžeta, kao i za svoje imenovanje na mjesto vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad koji se finansira iz opštinskog budžeta. Opozicija spočitava Aleksiću, Roganu i Bajat da su dozvolili da Radmilović glasa iako je bila u sukobu interesa, te da je nisu spriječili iako su, prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, bili dužni da to učine.

„U oba slučaja odlučujući glas je bio glas lica koje je u sukobu interesa, pošto je glasanje bilo 10:9. Iako su bili dužni da spriječe glasanje lica koje je u sukobu interesa izuzmu iz procesa glasanja, to prijavljeni nisu uradili, pa je, stoga, ova prijava osnovana isto kao što je osnovana i prijava da ista lica odbijaju da podnosiocima prijave daju zapisnik i odluke sa spomenute sjednice SO Bileća“, navodi se u krivičnoj prijavi.

Podnosioci prijave zahtjevaju hitnost u radu na ovom predmetu, „bez obzira na imena i funkcije prijavljenih lica, a posebno traže da isti bude okončan do sljedeće sjednice SO, jer bi glasanje za budžet ugrozilo pravu sigurnost i onemogućilo funkcionisanje lokalne zajednice“.

Inače, posljednju sjednicu SO Bileća obilježilo je nasilničko ponašanje pojednih odbornika i to baš zbog toga što su insistirali da glasanje za nacrt budžeta i za v.d. direktora Centra za socijalni rad bude pojedinačno, umjesto grupno.

Odbornica Branka Radmilović tada je rekla da smatra da nije bila u sukobu interesa kada je glasala za sporne tačke.

Kako je potvrđeno za „Direkt“, odbornici opozicije predali su zahtjev Republičkoj komisiji za utvrđivanje sukoba interesa povodom slučaja Branke Radmilović, ali im odgovor još nije stigao. Od mišljenja Komisije zavisi da li će navedena krivična prijava dobiti epilog.

2 Komentar

Comments are closed.

Close