Državno, volim te, državno – Vlasnik Herceg TV-a zaposlen u HE „Dabar“

Državno, volim te, državno – Vlasnik Herceg TV-a zaposlen u HE „Dabar“

Vlasnik „Herceg televizije“ i firme „Hercsoft“ te suvlasnik firme „Softiko“ Vladan Mastilović nedavno je zaposlen u preduzeće Hidroelektrana „Dabar“, nezvanično je potvrđeno „Direktu“ iz više izvora. 

Vladan (lijevo) i Milutin Mastilović (FOTO: privatna arhiva)

Nije poznato da li je ovaj trebinjski privrednik u javno preduzeće zaposlen putem konkursa, pod kojim ugovorom i na koji vremenski period. Detalje o ovome očekujemo od rukovodstva HE “Dabra”. Na naš upit, kazali su, odgovoriće blagovremeno.

Zaposlenje Mastilovića u javnu firmu zanimljivo je tim prije što je nedavno za, prema našim saznanjima, skoro 450.000 maraka kupio lokalnu Herceg televiziju.

“Nemam ja nikakvu povezanost sa SNSD-om, moj brat se bavi politikom, ja se bavim privatnim biznisom, nemam šta reći na tu temu”, tako je prije deset dana Mastilović odgovorio na naše pitanje da li iza "Herceg televizije", čiji je on zvanično vlasnik, stoji gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, odnosno SNSD.

Tada se pohvalio da mu privatni biznis dobro ide. Rekao je da ne vidi ništa čudno u tome što je njegova firma "Hercsoft", koja je osnovana samo dva mjeseca prije kupovine "Herceg televzije", baš za ta dva mjeseca napravila dobit od preko 52.000 maraka. U finansije firme "Softiko" čiji je suvlasnik, a koja je osnovana mjesec dana prije "Hercsofta", nismo imali uvid.

Mastilović je sam rekao da mu obje firme posluju dobro, čak toliko dobro da nije htio da propusti priliku da kupi "Herceg televiziju" po povoljnoj cijeni. Prema njegovim riječima, ova TV kuća "nije bila previše skupa", a ustvrdio je da je kupio za "mnogo manje od 400.000 maraka". Međutim, dokument, koji je u posjedu "Direkta", pokazuje da je riječ o 448.704,40 maraka.

Da Mastilović, ipak, ima veze sa politikom, pokazuje i to da je u više navrata fotografisan kako prisustvuje sastancima trebinjskog SNSD-a i to onim na kojima se sastaje najuže lokalno rukovodstvo ove stranke, na čelu sa Lukom Petrovićem.

Komentar od Vladana Mastilovića nismo uspjeli da dobijemo, jer nam je prije nego što smo i pokušali da postavimo pitanja prekinuo telefonsku vezu. Kazao je samo da ne želi više s nama da sarađuje. Tako će bez odgovora, između ostalog, ostati pitanje odakle privatniku, koji je tek nekoliko mjeseci prije kupovine Herceg TV-a registrovao dvije firme, gotovo 450.000 maraka za kupovinu ove medijske kuće. Takođe, nećemo dobiti ni odgovor na pitanje zašto je Mastilović ranije za naš medij negirao bilo kakvu povezanost sa politikom.

Podsjećamo, “Direkt” je ranije dokazao da su "Herceg TV" i njen vlasnik na više načina povezani sa lokalnom vlašću i ljudima iz njenog vrha.

*Tekst je proizveden u okviru medijskog pool-a Mreže ACCOUNT (Antikorupcijska mreža organizacija civilnog društva)*

Close