Identifikovano pet lica u slučaju "Papović"

Identifikovano pet lica u slučaju “Papović”

Policija u Trebinju, uz pomoć Uprve kriminalističke policije i pod nadzorom trebinjskog Okružnog javnog tužilaštva, identifikovala je pet lica protiv kojih je Tužilaštvu u Trebinju podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „prevara u službi“ u slučaju "Papović", saopšteno je danas iz Policijske uprave Trebinje. 

foto: mojKontakt

"Lica inicijala Ž.T, M.U, S.B, M.K. i V.N. se terete da su u periodu od marta 2013. godine do marta 2018. godine, nabavljali falsifikovane račune za noćenje u hotelima, sa područja BiH, Republike Crne Gore i Republike Srbije, nakon čega su iste naplaćivali u preduzećima gdje su zaposleni, upotrebljavajući ih kao prave", navedeno je u saopštenju Policijske uprave Trebinje.

Takođe, pojašnjeno je da su osumnjičeni lažne račune podnosili na blagajne preduzeća u namjeri da naplate noćenje u hotelima, te na taj način dovodili u zabludu blagajnike da im izvrše nezakonitu isplatu.

Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 70.220,00 KM, naveli su u PU Trebinje.

Kako "Direkt" nezvanično saznaje u pitanju su sljedeće osobe: Miodrag Uljarević, Savo Bašić, Maja Kolak, Vidomir Ninković, Željko Tepavčević.

Podsjećamo, slučaj "Papović" aktuelan je od februara 2018. godine, kada su pripadnici trebinjske policije, zbog prijetnji tadašnjem direktoru RiTE "Gacko" Bošku Kozomari, uhapsili penzionisanog profesora likovnog Vukašina Vula Papovića.

U junu ove godine trebinjskom Okružnom tužilaštvu su podnijeti izvještaji protiv 19 lica koja se sumnjiče da su oštetili javna preduzeća i ustanove za gotovo 800 hiljada maraka. Radilo se mahom o vozačima koji su falsifikovane račune i putne naloge naručivali kod Vukašina Papovića.

Close