Mastilović i Kolak na čelu solarne elektrane u Trebinju

Mastilović i Kolak na čelu solarne elektrane u Trebinju

Elektroprivreda RS i Vlada Srpske rukovođenje Solarnom fotonaponskom elektranom "Trebinje jedan", koja treba da bude izgrađena u Trebinju, povjerili su Milutinu Mastiloviću, koji je imenovan za vršioca dužnosti direktora, te Maji Kolak koja je postavljena za v.d. izvršnog direktora za finansijsko-ekonomska i pravna pitanja, objavljeno je u današnjem Službenom glasniku RS.

Ova solarna elektrana osnovana je kao društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju i prodaju električne energije, a njen osnivač je Mješoviti holding “Elektroprivreda Republike Srpske” - Matično preduzeće akcionarsko društvo Trebinje.

Milutin Mastilović, koji je odbornik SNSD-a u trebinjskoj Skupštini, diplomirani je inženjer elektrotehnike i zaposlen je u ERS-u. Maja Kolak bila je kandidat SNSD-a za odbornicu u Skupštini Trebinja, završila je Pravni fakultet u Kragujevcu i zaposlena je u Hidroelektranama na Trebišnjici. Takođe, Kolak je jedna od osumnjičenih u "aferi Papović" za nabavljanje falsifikovanih računa za noćenje u hotelima i njihovu naplatu u preduzećima gdje je zaposlena, upotrebljavajući ih kao prave.

Ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje ove solarne elektrane potpisali su 19. oktobra ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić, generalni direktor “Elektroprivrede” RS Luka Petrović  i izvršni direktor za investicije i razvoj MH “ERS” Jovica Vlatković. Kako je tada najavljeno, elektrana bi trebalo da ima snagu od 72,92 megavata, a njena okvirna procijenjena vrijednost je 100.750.000 KM.

Close