Međunarodni dan sreće proslavljen u Trebinju

Međunarodni dan sreće proslavljen u Trebinju

Svi problemi istočne Hercegovine svalili su se na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i njegove ministre, danas u maloj sali trebinjske Gradske uprave. Svi hercegovački načelnici i domaćin gradonačelnik bacili su pred Dodika i ministre sve što im treba inače, a pogotovo u ovoj izbornoj godini. I oni im obećali – biće svega, od puteva, fakulteta, aerodroma, para… Dodik je ubjeđivao da je Hercegovina u fokusu Vlade Republike Srpske, pa su sa sastanka svi izašli srećni.

Dodik u Trebinju

(Foto: Direkt)

Nakon što je sinoć proslavljen Dodikov Osmi mart, u Trebinju se danas slavi i Međunarodni dan sreće. Da će prvi dan proljeća prštati od radosti nagovijestio je još sinoć i vladika Dimitrije.

"Uvijek zahvalnost, uvijek radost, kad se svi sretnemo i blagodarnost za dolazak u Hercegovinu", rekao je nakon sastanka sa Dodikom vladika hercegovački i primorski.

A da i sa današnjeg sastanka svi odlaze zadovoljni, primijetio je to načelnik Ljubinja Stevo Drapić.

A kako i ne bi kada mu je lično Dodik, kaže, obećao 50.000 maraka za odbojkaški klub u Ljubinju. Kad već u raspodjeli državnog novca nema hercegovačkih klubova, štetu sanira Dodik lično.

„Obećali su da ove godine idu radovi na dionici preko Žegulje. Pričali smo na temu solarnih elektrana i vjetroparkova, mislim da Ljubinje zaslužuje jedan takav resurs, jer smo jedina lokalna zajednica koja nema benefite od elektro sistema. Obećano je da će biti u narednom periodu projekata na tu temu. Vlada je obećala da će sanirati zgradu od zemljotresa, ali još nije, tako da ćemo i to delegirati“, nabrojao je Drapić.

Zadovoljan je i načelnik izrazito nerazvijenih Berkovića Nenad Abramović, koji pamti posljednji sastanak istočnohercegovačkih načelnika sa vrhom vlasti RS te 2013. godine.

„Dobro je što je do sastanka došlo. Što se tiče Berkovića mi smo kandidovali put Berkovići-Nevesinje, Vjetroelektranu Hrgud, regionalni put Bileća-Berkovići prema Stocu i još neke probleme“, rekao je Abramović.

Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, sažeo je ključne oblasti za cijelu Hercegovinu – energetika, poljoprivreda i turizam i svi projekti kretaće se u tim sferama.

Ove ili sljedeće godine biće otvoreno odjeljenje Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, vjeruje gradonačelnik. Isto je, doduše, obećavao i prije tačno godinu dana.

Dodik u Trebinju

Mirko Ćurić i Milorad Dodik (Foto: Direkt)

Sreća i u Gacku

Razloga za sreću imaju i u Gacku, jer će već do kraja godine, ako je vjerovati Miloradu Dodiku, biti izrađen plan da se od Trebinja do Gacka pravi brza cesta sa čak četiri trake.

„A da se preko planine ide trećom trakom koja će omogućiti brzu komunikaciju, tako da će to biti do Foče, a od Foče ćemo nastaviti ponovo sa četiri trake“, objasnio je Dodik.

U narednih desetak dana svim opštinama biće dostavljeni opsežni odgovori na njihove zahtjeve i probleme. Godina je izborna, pa je Dodik najavio da će on i predsjednik Vlade RS do kraja aprila obići svaku istočnohercegovačku opštinu, što do sad i nije bila praksa, kada su u pitanju opštine koje vode opozicioni političari.

„Ovo je bio konkretan sastanak i do sada smo učinili mnogo sa ljudima koji vode ove opštine“, uvjeren je Dodik.

A kakva bi posjeta bila da se ne spomene tradicionalna rečenica – Od aerodroma se nije odustalo.

Inače, danas je u Trebinju počeo Samit energetike, čijem otvaranju će prisustvovati, među ostalima Dodik i ministri.

Alen Šeranić

(Foto: Direkt)

Close