Potvrđeno ko su istočnohercegovački kandidati za Parlament BiH

Potvrđeno ko su istočnohercegovački kandidati za Parlament BiH

Centralna izborna komisija ovjerila je kandidatske liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH. Pogledajte ko su kandidati iz izborne jedinice tri kojoj pripadaju i opštine istočne Hercegovine.

Parlament BiH

Nosilac liste SNSD-a je Staša Košarac, aktuelni poslanik u Parlamentu BiH. Na listi je i Trebinjka Ljubica Miljanović, zatim predsjednik mladih SNSD-a Foča Goran Milić, predsjednik zvorničkog SNSD-a Lazar Prodanović, Janko Golijan iz Han Pijeska, Vesna Pajić iz Vlasenice, Darko Andrić iz Višegrada, te Sanja Močević.

Poslanik u NSRS Miroslav Brčkalo nosilac je liste PDP-a za Parlament BiH. Osim njega, na listi su i Trebinjac Nebojša Bovan, Zagorka Grahovac iz Nevesinja, Nemanja Ostović i Mirko Stojanović iz Bijeljine, Mladenka Milivojević, Ivana Lalić i Goran Škiljević iz Zvornika.

Na čelu liste DNS-a nalazi se direktor Puteva Srpske Nenad Nešić. Osim njega, na listi su i potpredsjednik trebinjske Skupštine Bojan Šapurić, Fočak Srđan Drašković, Dragica Žugić i Aleksandar Došić iz Zvornika, Minja Mališić iz Istočnog Novog Sarajeva, te Jovana Rakić i Ratko Majstorović iz Bratunca.

Mirko Šarović nosilac je liste SDS-a. Na listi su i načelnik Gacka Milan Radmilović, zatim Trebinjka Sanja Parijez, Aleksandra Pandurević, aktuelna poslanica u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, narodni poslanik Dragomir Vasić, odbornik SDS-a u Skupštini Istočnog Sarajeva Goran Šehovac, Miodrag Rosić iz Višegrada, te predsjednica Aktiva mladih sokolačkog SDS-a Ana Malović.

Nosilac liste Socijalističke partije je Jakov Galić iz Zvornika. Na listi su i ministarka omladine i sporta Jasmina Davidović, Darko Babić iz Istočne Ilidže, predsjednica Aktiva žena SP-a Doboj Svjetlana Pržulj, Željko Ševrt iz Višegrada, Milada Maksimović iz Zvornika, Dragan Jovičić i izvjesna Dragana Tokanović.

Nosilac liste Prve SDS je Sveto Veselinović iz Rogatice. Osim njega, na listi su i Bojana Kovač, Radomir Kezunović, Miroslav Radovanović, Olga Ružić, Zoran Piljević i Danijela Radović.

Kandidati Srpske napredne stranke su Zoran Papić i Tanja Dulović.

Kandidati Saveza za novu politiku su Vanja Elez, Danijela Ljubičić, Petar Radović, Siniša Milošević i Bojana Koprivica.

Na listi SDP-a nalaze se: Alija Karić, Hanifa Lolić, Rusmir Halilović, Hajro Jašarević, Dijana Nukić, Mirsad Mustafić, Emina Salihović i Adem Zolota.

Na listi SDA nalaze se: Abid Đozić (nosilac), Subhija Ibrahimović, Dževad Mahmutović, Elmedin Bošnjak, Muška Begić, Mujo Hadžiomerović, Nusret Tarabić i Aida Cakor.

Lijevo krilo ima samo jednog kandidata – Milku Bjeloš, kao i A-SDA koju predstavlja Aleksandar Kovač.

Pogledajte ko su kandidati iz istočne Hercegovine za NSRS.

2 Komentar

Comments are closed.

Close