Razriješena zbog nedovoljno stručnosti, pa ponovo postavljena za direktoricu

Razriješena zbog nedovoljno stručnosti, pa ponovo postavljena za direktoricu

Vlada Republike Srpske danas će na čelo Centra za gazdovanje kršom Trebinje ponovo postaviti DEMOS-ovu Branku Radmilović i to samo četiri mjeseca nakon što je sa istog mjesta smijenila zbog “nedovoljno stručnosti, iskustva i ostvarenih rezultata u šumarstvu”.

Branka Radmilović

"Vlada RS je stava da stručnost i ostvareni rezultati u oblasti šumarstva trebaju biti glavni kriterijum za imenovanja vršilaca dužnosti u svim organizacionim dijelovima Šuma RS, a Branka Radmilović je na čelo Centra za gazdovanje kršom Trebinje postavljena politički, bez iskustva u ovoj oblasti, zbog čega je razriješena dužnosti", rekao je prije četiri mjeseca za "Direkt" Goran Zubić, pomoćnik ministra za šumarstvo i lovstvo.

Zubić je tada dodao da “koliko god je važno da u Šumama budu smijenjeni neuspješni kadrovi, isto tako je važno da budu imenovani kvalitetni rukovodioci sa stručnošću, iskustvom i ostvarenim rezultatima u šumarstvu, kako bi se unaprijedio rad organizacionih dijelova (gubitaša) i Javnog preduzeća u cjelini".

Radmilović, koja je diplomirana pravnica, na mjestu v.d. direktora Centra za gazdovanje kršom Trebinje ponovo će zamijeniti diplomiranog inženjera šumarstva Branka Tasovca koji je ovu dužnost prethodno obnašao 18 godina.

Radmilović nije odgovarala na naše pozive, a Tasovac nije želio da govori za “Direkt”. Primopredaja dužnosti je danas.

Close