Zbog raskopanih ulica u Bileći, đaci jedva mogu do škole

Zbog raskopanih ulica u Bileći, đaci jedva mogu do škole

Iako je bilo najavljeno, radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, te na izradi oborinske kanalizacije u Bileći do danas nisu nastavljeni. Zbog toga će od sutra posebno ispaštati srednjoškolci i osnovci oko čijih škola su raskopani trotoari i pojedini pješački prelazi, što ih potencijalno može dovesti u opasnost.

Gomile šuta na ulazu u dvorište srednje škole (FOTO: Direkt)

Srednjoškolcima će sutra na jednoj od kapija ulaz biti potpuno onemogućen zbog gomile šuta koja tu stoji već danima. Ispod srednje škole prekopan je cijeli trotoar, pa će učenici, kao i drugi pješaci, biti prinuđeni da idu kolovozom koji je veoma prometan.

Pješački prelaz između škola (FOTO: Direkt)

Taj kolovoz dijeli srednju od osnovne škole "Petar Drugi Petrović Njegoš", a pješački prelaz preko njega je, takođe, raskopan, pa će pješaci biti u dodatnoj opasnosti ako prelaze ovuda. Kada pređu, problemima nije kraj, jer će ih pokraj trotoara, na asfaltu, dočekati rupa.

Rupa pokraj trotoara potencijalna opasnost za pješake (FOTO: Direkt)

"Direkt" je ranije pisao da je "Eko-euro tim", koji je izvođač radova, napustio Bileću prije mjesec i po dana, a ulice i trotoare ostavio raskopane, zbog čega Bilećani negoduju. Duško Vujović, koji je zadužen za nadzor radova, tada je za naš portal rekao da će se izvođač radova vratiti za deset dana, ali to se nije dogodilo. Danas, Vujović za "Direkt" kaže da će više o nastavku radova znati sutra, nakon sastanka sa "Eko-euro timom" i predstavnicima Opštine Bileća.

- Pozvao sam ih sutra na sastanak, pa ću tada imati više informacija kada će nastaviti da rade - rekao je Vujović za "Direkt".

Duško Vujović (FOTO: Radio Trebinje)

Dok se radovi ne završe, apelujemo na đake, ali i roditelje i sve učesnike u saobraćaju da se sa posebnim oprezom kreću u spomenutim ulicama.

Close