30 hiljada KM za lepšu sliku RiTE Gacko

30 hiljada KM za lepšu sliku RiTE Gacko

Loš imidž je, smatra rukovodstvo RiTE Gacko, efikasnije popraviti direktnim marketingom nego dobrim poslovanjem. Stoga su ovih dana raspisali oglas za nabavku usluga “prenosa televizijskih emisija” za šta su spremni da izdvoje 30 hiljada maraka.

Iako je RiTE Gacko, prema zvaničnim polugodišnjim podacima, jedino preduzeće u sistemu Elektroprivrede koje je poslovalo sa gubicima, rukovodstvo ovog preduzeća nije htelo da zaostaje za sestrinskim firmama, pa je, poput HET-a, Hidroelektrana na Vrbasu i Elektrodistribucije Pale, odlučilo da odreši kesu i direktnim medijskim udarom popravi sliku u javnosti.

Stoga je 17. avgusta Uprava društva donela odluku da kroz konkurentski zahtev obezbedi usluge neposrednog marketinga. Tenderskim dokumentom se od TV stanice zahteva nacionalna frekvencija i kvalitetno zemaljsko pokrivanje regionalnih centara- Banja Luke, Trebinja, Bijeljine i Doboja kao i realizacija najmanje jednog ugovora minimalne vrednosti od 30 hiljada maraka u poslednje tri godine.

Od izabrane televizije se, sa druge strane, očekuje da do kraja godine snimi, montira i emituje jednu reportažu o RiTE Gacko u trajanju do 10 minuta, 15 priloga o aktivnostima preduzeća u trajanju do dva minuta i 100 čestitiki, oglasa i obaveštenja.

Za ove usluge je RiTE Gacko spremna da potroši 30 hiljada maraka bez PDV-a.

Kao i kod drugih zavisnih preduzeća u sistemu Elektroprivrede stručnjaci ukazuju na besmislenost promocije subjekata koji imaju monopolistički položaj na tržištu.

Sa druge strane, imajući na umu da smo na pragu predizborne kampanje i da su neki od direktora istovremeno i kandidati na listama, potpuno je opravdana sumnja da je javni novac u stvari namenjen za njihovu ličnu promociju.

Poput tendera koji je HET objavio prošlog meseca, i u oglasu gatačkog preduzeća apostrofirana su četiri regionalna centra, bez jasne koristi koju bi promocija u Banja Luci, Bijeljini, Doboju i Trebinju imala za RiTE Gacko.

Kao što je Direkt ranije pisao, ovako postavljene uslove ispunjavaju samo javni servisi i ATV jer je HET ignorisao zahtev BN TV da instalira svoju opremu na stubu na Leotaru.

Da li će i ovaj tender dobiti ATV kojoj, od kad je dobila novog vlasnika, odlično ide saradnja sa javnim preduzećima i ustanovama, znaćemo nakon 29. avgusta do kada je poslednji rok za dostavljanje ponuda.

 

1 Komentar

Comments are closed.

Close