HET daje ATV-u skoro 35.000 KM za medijsku promociju

HET daje ATV-u skoro 35.000 KM za medijsku promociju

Alternativna televizija  (ATV) iz Banjaluke izabrana je za najpovoljnijeg ponuđača na tenderu koji je u julu raspisalo preduzeće Hidroelektrane na Trebišnjici (HET). Okvirni sporazum sa ATV-om na iznos od 34.866 maraka sa PDV-om ovo preduzeće sklopilo je 10. avgusta.

Nekoliko pokušaja „Direkta“ da od nadležnih za ovaj tender u preduzeću dobijemo informaciju o tome ko je izabran bilo je neuspješno. Veselin Krunić, koji je bio kontakt osoba za ovaj tender, nije htio da nam kaže ko je izabran, pri čemu nam je više puta dao netačnu informaciju da je obavještenje već objavljeno na Portalu javnih nabavki.

U tenderskoj dokumentaciji bilo je navedeno da će HET datu sumu platiti za tri gostovanja direktora ili drugog predstavnika ovog preduzeća, te za 20 priloga sa terena i emitovanja 100 čestitki obavještenja i oglasa.

Ranije smo pisali da uslovi za ponuđače u ovom tenderu nisu išli na ruku pojedinim TV stanicama. Tako je HET, između ostalog, tražio TV stanicu koja ima kvalitetnu pokrivenost regionalnih centara Banjaluka, Doboj, Bijeljina i Trebinje, koje izdaje Regulatorna agencija za komunikacije (RAK), što je automatski eliminisalo BN i Elta televiziju kao potencijalne ponuđače.

U protekle dvije godine HET je za ostalo reklamiranje i oglašavanje izdvojio ukupno više od 24.000 maraka, što je sve skupa manje nego navedeni tender koji je dobila ATV. Novac za oglašavanje HET je u tom periodu dao Radio Bileći, Radio Nevesinju, Radio Trebinju, Radio Koroni, RTRS-u, Herceg televiziji, Nezavisnim novinama, Presu, ali i Klubu studenata Fakulteta političkih nauka u Banjaluci. Za sve njih HET je pojedinačno izdvajao najviše 1.700 KM, dok je sama Herceg televizija dobila skoro 16.000 maraka.

Medijska promocija neophodna je Rudniku i termoelektrani Gacko, pa su za nju spremni da izdvoje 35.000 maraka sa PDV-om. Tender je raspisan 17. avgusta, o čemu je “Direkt” već pisao, no rezultati još uvijek nisu dostupni javnosti.

ATV je, prema podacima dostupnim na Portalu javnih nabavki, za medijske usluge, ove godine sa preduzećima iz sistema Elektroprivrede RS – Elektrodistribucija Pale, Hidroelektrane na Drini, RiTE Ugljevik, sklopila ugovore ukupne vrijednosti više od 76.000 maraka.

Close