Bez iznenađenja: Za Herceg TV od Grada Trebinja 40.000 maraka

Bez iznenađenja: Za Herceg TV od Grada Trebinja 40.000 maraka

Herceg radio televizija iz Trebinja, koja se dovodi u vezu sa Lukom Petrovićem i SNSD-om, o čemu je „Direkt“ ranije pisao, dobila je od Grada Trebinja skoro 40.000 maraka bez PDV-a, jer je bila jedini ponuđač na tenderu koji je Grad prošlog mjeseca raspisao, ispostavilo se, baš za nju.

mirko curic

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić u programu Herceg televizije

O ovome je „Direkt“ već pisao u tekstu Tradicionalni tenderi Grada Trebinja za provjerene medije, gdje smo dokazali da je Grad na čelu sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem ponovo namjestio tender za ovu medijsku kuću.

Naime, Grad je sa Hercegom sklopio okvirni sporazum u iznosu od 39.910 maraka, koliko je iznosila ponuda Herceg TV-a, koji se jedini i mogao prijaviti na tender, jer je Grad Trebinje tražio precizno definisane uslove koje ova medijska kuća ispunjava.

Podsjećamo, uslovi su bili da TV stanica mora imati “kvalitetno terestrijalno (zemaljsko) pokrivanje regije Hercegovina, tj. minimalno opština Trebinje, Bileća i Gacko”. Prema podacima koji su “Direktu” ranije dostavljeni iz Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK), Herceg TV traženu pokrivenost ima baš u ovim opštinama.

Takođe, Grad je zahtijevao da ponuđač “posjeduje vlastiti studio ili ugovor između ponuđača i TV stanice o zakupu istog, na području Hercegovine, uz svu prateću opremu, posjedovanje, realizacije, režije, montaže (najmanje dva montažna mjesta, mogućnost javljanja ispred zgrade Gradske uprave, najmanje u HD rezoluciji)”. Ranije  istraživanje "Direkta" pokazalo je da, osim Herceg TV-a, ovaj uslov može ispuniti jedino Radio-televizija Republike Srpske (RTRS). Međutim, RTRS ne ispunjava druge stavke tražene u ovom tenderu - prema podacima Portala javnih nabavki nema najmanje dva ugovora vrijednosti 35.000 maraka za izvršenje istih poslova u posljednje dvije godine.

Okvirni sporazum je sklopljen 31. marta ove godine i važi godinu dana.

Za skoro 40.000 Herceg TV će morati da emituje priloge i javljanja uživo u ukupnom trajanju od 28 minuta, zatim da emituje 12 obavještenja i oglasa, zatim da izradi i objavi saopštenja predstavnika Grada, omogući gostovanje predstavnika Grada u udarnim terminima, te objavi saopštenja na svom internet portalu. Budući da je nakon promjene vlasničke strukture i uređivačka politika ovog medija doživjela zaokret, promocija Gradske uprave Herceg TV-u neće teško pasti.

Podsjećamo, identičan tender sa identičnim iznosom i uslovima Grad Trebinje je raspisao prošle godine i okvirni sporazum sa Hercegom zaključio 28. maja 2019. godine.

Close