Grad Trebinje novcem građana dopunio kasu Herceg televizije

Grad Trebinje novcem građana dopunio kasu Herceg televizije

Nakon Elektroprivrede RS i Hidroelektrana na Trebišnjici kasu privatne Herceg televizije javnim novcem dopunio je Grad Trebinje kojoj je okvirnim sporazumom iz budžeta dao 45.686 maraka računajući PDV. Ovo je treća godina za redom kako Grad Trebinje, na čelu sa kadrovima SNSD-a, novcem svojih građana finansira Herceg televiziju, za šta je do sada izvojeno oko 140.000 maraka.

Mirko Ćurić (lijevo) i Luka Petrović

Herceg televizija bila je jedini ponuđač na ovom tenderu, jer je Grad, po ustaljenom šablonu, postavio tako precizne uslove da ih je jedino ona mogla ispuniti. Tako je jedan od uslova bio da TV stanica mora imati “kvalitetno terestrijalno (zemaljsko) pokrivanje regije Hercegovina, tj. minimalno opština Trebinje, Bileća i Gacko”. Prema podacima koji su “Direktu” ranije dostavljeni iz Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK), jedino Herceg TV traženu pokrivenost ima baš u ovim opštinama.

Na isti način, Herceg TV u maju ove godine od HET-a je dobila tender vrijedan 40.945 maraka sa PDV-om. Isti iznos od ovog zavisnog preduzeća dobila je i prošle godine.

Punjenje kase ove privatne televizije nastavljeno je u junu, sa 52.650 maraka iz ERS-a RS. Uslovi tendera, takođe, napusani baš za ovu televiziju. I ERS RS već tri godine za redom Herceg TV-u daje novac.

Grad Trebinje, ERS RS i HET u posljednjih pet godina Herceg i Alternativnoj televiziji dale su oko 650.000 maraka javnog novca. Ta brojka u narednim danima će preći 670.000 maraka, jer je HET nedavno raspisao tender za nabavku usluga reklamiranja i propagande  vrijedan oko 23.000 maraka sa PDV-om koji će, izvjesno je, dobiti ATV.

ATV od nedavno je u potpunom vlasništvu firme „Prointer“ koja je povezana sa Igorom Dodikom, sinom člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika. „Herceg TV“ u formalnom je vlasništvu Vladana Mastilovića, rođenog brata odbornika trebinjskog SNSD-a Milutina Mastilovića.

Close